Första avramlingen

Nu tänkte jag bara berätta om min första avramling. Det var nämligen så att mamma ledde mig på Dolina och solen sken och allt var perfekt. Men då kom jag ihåg att Dolina bara kassta sig och jag gled av och fatta ingenting, jag gjorde inte illa mig men jag ramla på en sten kommer jag ihåg. Jag fattade ingenting, men Dolina blev jätterädd då det var en fågelunge under hennes mage så det kan man ju förstå.

värdens finaste shettis!


Start på mitt ridintresse

Start på mitt ridintresse
När jag var liten då gillade jag inte att rida jag var mer en som lekte med kompisar hela dagarna. Mamma kunde leda ut mig ibland på våran shettis Dolina men jag tyckte även inte det var så kul. Sedan så började jag på ridskola i Riala vilket jag heller inte tyckte var så kul direkt. Jag var inte koncitrerad någonstans jag lyssnade ingenting utan bara satt och sjöng för hästen. Tillslut så kunde inte ridläraren säga till mig hela tiden så hon sa bara att det var bra att jag sjunger för hästen. Jo jag vet hur sjukt det låter att jag satt och sjöng på hästen men så var det facktiskt. Sedan så slutade jag på Riala ridskola och sedan så red jag inte kanske på ett halv år, eller kanske skritta ut någongång men inte mer. Sen så fick jag lite ridintresse så då började vi låna en av min kusins hästar Lexton och då börja jag rida på helgerna med mamma, och jag började rida på roo. Första gångerna jag red på roo, det var katastrof jag lyssnade inte någonting men sen så började mitt ridintresse och då blev jag intresserad och började lyssna. Sen så frågade min kusin om jag ville "köpa" Lexton vilket jag självklart ville för jag älskade den ponnin. Så jag gick stolt in och tog emot papperna och betalade 4kr till min kusin. (hon hade växt ur han). Men sen har allt bara fortsatt och det var väll på roo mitt riktiga ridintresse verkligen börja, och det är därför den klubben betyder så mycket för mig.

Juste jag kom även på att jag har gått på rimbo ridskola något år, tror det var efter riala men jag kommer facktiskt inte ihåg..

Finaste Lexon på bild gud va jag saknar dig


hopp tro och kärlek

Hopp tro och kärlek jo det är ord man måste komma ihåg. Har man det kan man komma hur långt som helst, bara ett tips...

Jag har värdens finaste ponny!

Dagens ridpass
Idag så hoppade jag även, samma övning bara inte lika mycket men lite högre. Jag vet att man inte ska hoppa så ofta vilket några kanske tycker att det blev för nära. Men jag kan ju säga såhär jag hoppar inte alls mycket facktiskt men jag kännde att jag ville känna på samma övningar idag igen och det skulle sitta kanonbra. Det gick verkligen jättebra han lyssnade jättemycket på slalom och allt, sen tog jag och hoppa långsidan 80-85 och det gick jättebra gjorde de två gånger. Sen så höjde pappa till 85-95 , och då kom vi fel in på första och jag försökte styra ifrån andra men han styr tillbaka och stannar och sen hoppar jämnfota över oxer. Asså gud vilken häst jag har, en ponnii som ställer upp verkligen. Jag tror dom allra flesta hästarna skulle vägra i det läget men inte Crannard , haha. Men det sjukaste va att jag försökte svänga förbi men han ville bara över, skrutt som älskar att hoppa. Men sen tog jag långsidan en gång till och det gick kanon bra bästa gången av alla, han var med mig hela tiden och lyssnade skitbra. Sen trava jag av och skritta av..
(Jag kan ju påpeka att jag är ganske tävlingssugen så nu ska jag efteranmäla mig till sollentuna, LD+5 och LC. Men jag måste nu kvala och får då bara tävla avd B)


fruckost-time

Hej hej!
Sitter nu och äter fruckost, ska även bara gå ner och säga hej till Crannard och ge han en godis. Sen måste jag åka till hunndagiset, rooligt. Men idag så tror jag att jag kommer rida ut men jag har inte bestämt, aja vi får se.
Puss

bara för att jag diggar min coola kille!

vilodag

Idag fick Crannard vila då han har gått så hårt och serriöst så förtjänar han en vilodag. Just nu sitter jag och ska anmäla mig till tävlingar, vi är verkligen pågång nu!!

Jag har även många ideer vad jag ska skriva om i bloggen sen men jag måste bara ha tid.

Dressyr: söndag,måndag

Dressyrpassen
Både Söndag och Måndag så red jag dressyr med mammas sadel. Den satt jättebra och han trivdes med den, jag hatade den i början men sen så va den skitskön. Men han gick som en klocka båda dagarna och jag tränade mycket övergångar, vilket gick kanonbra. Jag fick till och med beröm av våran granne Anna att han såg så fin och riktigt lugn ut. Jättekul att vi har gjort sånna framsteg på en vecka, allt har bara släppt. Duktig poniiii <3

min prins mitt allt!

hoppning lördag


I Lördags så hoppade jag Crannard, så jag tänkte berätta lite om det här i ett inlägg...
Jag kommer även att berätta om dom andra ridpassen.

Från början var han jättefin och han har blivit så sjukt mjuk och fin i formen. Man märker att han tycker det är jabbigt då han har börjat arbeta rätt, det blir lätt att han ibland kan kicka lite smått och försöker att komma undan i galoppen. Men det är inget jag oroar mig för då han max gör det en gång på ett ridpass och oftas inte alls mkt. Men jag började att hoppa sockerbitar som stog typ slalom men jag började att rida varannan då han var väldigt het i början. Men efter ett tag lugnade han sig och jag jobbade han och tog alla, det var mycket att tänka på för han så han lugnade sig efter ett tag. Så han gick som en klocka och när jag inte hoppa så gick han i stadig form. Sen så hoppade jag ett räcke två galoppsprång till en oxer, första gången fyfan va han rädda mig vilken pärla det var. Vi kommer emot bra in på första men märker att avståndet var alldeles för långt så han fick hoppa sjukt långt ifrån. Sen fixa pappa det och de va forttfarande lite långt så han fixade igen, då var de perfekt. Jag hoppade det några gånger och han var skitfin med sen blev han för het och det gick lite för fort. Så då började jag på sockerbitarna igen och sen hoppa jag den. Sen så satt jag en liggande sockbit sen en över stående och hoppa, han var kanonfin. Avslutade där och skulle jpbba han ett varv och det var då pappa fota, tyvär så spännde han sig lite. Men när pappa drog så gick han som en klocka haha, typiskt. Men jag ska be han fota någon dag när jag rider dressyr bara.
(Som ni kan se så sitter jag ibland lite i stosits men det var för han spännde sig och jag kunde inte riktigt slappna av. Sen så är inte min hoppsits den bästa men jag ska träna på den)


hoppade inga höjder, 90cm på oxern. Men kännde att det var bra att bara träna lydnad och jag var skitnöjd med passet!


jag lovar det kommer...

Hej hej!
Bloggen är lite dålig nu, jo jag vet... Men ska skriva ett inlägg lite sen

så håll koll

mini bildbomb

bilder från idag och ja han ser inte så normal ut på dom två sista bilderna men aa dom bjuder han på!


haha mupphäst! <3

mätning

Hej hej !
Idag så fick Crannard vila för han har gått väldigt hårt och får en välförkänt vila. Men vi har iallafall vart inne på täby och mätt han och det gick jättebra han blev 146,1, så nu är det bara 8års mätning. Men sen så vägde jag han för kul skull och nu får ni gissa hur mkt han vägde och den som kommer närmast får en länkning. Bilder kommer ikväll.

Rida ut är viktigt


Något jag tycker är väldigt viktigt är att rida ut ofta. Det är verkligen något ja försöker göra så ofta som det går så att han inte ska tröttna på ridbanan utan få rida ut ibland och busa. Jag vet att det är många emot att man släpper hästen en bit och den får bara galoppera så snabbt den vill, men ja tycker det är viktigt. Viss ja tycker inte man ska göra de med en stark och stressad häst som man inte har kontroll på, för de får inte bli farligt. Men man behöver inte släppa hästen men det jag menar är att man behöver inte jobba hästen skithårt och bråka med den varje gång. Själv så släpper jag inte Crannard hur mycket som helst då han lätt blir stressad och behöver ta det lungt, men ibland släpper jag även han i galoppen. Jag tror inte Crannard skulle vara så pass posetiv till ridbanan om han inte skulle få rida ut så mycket. Jag gillar verkligen inte folk som sitter och pressar sin häst VARJE dag och aldrig knappt låter hästen kommer ut. Det här är mina åsikten och ni får gärna skriva en kommentar om vad ni har för åsikter. Men ni får inte bli arga för min åsikt!


Dagens ridpass 24-Mars/ videoinlägg


Crannard: Det gick jättebra på banan, han var fin. Men i början när jag skulle rida ut så totalt hade han bestämt sig att inte gå någonstans. Så han började resa sig vilket jag ändå är ganska van med men idag gjorde han det högre. Men sen när  jag kom till banan började han direkt arbeta och var jättemjuk och fin, måste vara för att jag har ridit igenom han igår och i förrgår. Nu så ska vi kämpa verkligen med dressyren, så att han är helt kontrollerbar i hoppningen. Men somsagt så blir han bara bättre och bättre, och jag har facktiskt sätt en utväckling sen jag fick han. För när jag fick han så kunde jag inte komma upp på han utan att han skulle få panik som är hur lätt som helst nu sen så går han i mer avslappnad form nu och jobbar rätt. För visst när jag fick han så kunnde han kröka på nacken men han jobbade inte rikgtig han var även så känslig i munnen så jag ens inte fick ta i han. Nu har han tål han att jag håller i han i dressyren.Även har han börjat tåla att jag har ben som jag kan hålla om med. 
Videoinlägg här om ridpasset, men har typ skrivit allt men aja här är det iaf för dom som vill se! Sorry att jag inte har roterat, men jag vet inte hur man gör!Diamantur:
Tänkte bara jobbar han lite då mamma inte orkade rida då hon har jobbat natt. Han var väll fin i skritt och jag fick trav i han vilket jag brukar vara sämst på. Sen kunnde vi tölta lite och sen så trava jag över bommar och då blev han vinglig men det gick iallafall. Men somsagt så kan jag inte rida Islands hästar ordentligt då jag inte fattar riktigt hur jag ska göra för varje gångart. Men det gick väll bra, jobbade väldigt mycket, halt,rygga,skänkelvikningar osv. Videoinlägg här när jag rider han lite, HAHA! samma sak här jag vet inte hur man roterar
23 Mars

Dagens ridpass
Idag så red jag ut en runda och jag fick nog gå mer än halva vägen, det blåste som fan och han blev skitdum. Sen när jag red på banan så var han så töntig mot allt men de orkade jag inte bry mig om. Sen så tog jag och bara lät han rulla på i trav och galopp. Efter det satt jag mig ner och började arbeta han och han blev skitfin idag igen. Mamma och pappa stog och kollade och dom sa att de har blivit en stor skillnad på bara någon vecka båda min sits och Crannard har blivit mjukare. Ändå så såg dom inte när det gick som bäst. Jag galopperade och det gick lika bra det, sen gjorde jag ett galoppombyte och han gjorde de klockrent. Sen trava jag av och skritta av och så.


Jag har tyyp värdens finaste ponny!


allt släppte

Gårdagens ridpass,22 Mars
Först red jag ut och jag fick hoppa av antal gånger då han helt plötsligt började vägra att gå och bara ville resa sig. Men sen när jag kom in på banan kasstade han sig hela tiden på ena kortsida, kom inte nära den sidan. Det var väll något han "tyckte" var läskigt, haha teaterapa. Men då red jag på andra kortsidan jobbade frammåt och fatta galopp och han fick bara rulla på. Sen tänkte jag börja jobba vilket jag facktiskt inte har gjort på jättelänge utan lektionerna. Så jag satt i traven och jobbade han hela tiden och först slog han bara upp huvudet antal varv men sen så började han mjukna. Han mjuknade tillslut sjukt mycket och jag kännde att jag red rätt(brukar vara missnöjd med mig själv) och det känndes jättebra. Galoppfattningarna var jättebra och han var jättemjuk även där. Sen travade jag av men låg och avslappnad form och han var kanonfin.

De ridpasset känndes som vi kom närmare varandra och blev ett tillsammans. Det känndes som jag hittade min ridning och hur jag ska arbeta han. Verkligen superkul och jag blir så taggad för att rida när de går så bra!

paint

Haha ja idag lekar jag även lite i paint!


kika in

jag lovar den är inte direkt igån men saraochalexs.webblogg.se

paiiiiint!

Haha jag leker lite i paint och jag suger, slarvar och skit. Te.x den här tog 10min, haha skitful!

bilder på min prins

Jag vet att bloggen inte är på topp, men jag orkar inte alltid. Jag sattsar nu mer tid på min andra blogg. Men jag och Sara kommer skapa en blogg tillsammans och då kommer jag troligen inte blogga mycket i några av mina egna. Men för att göra bloggen lite roligare kör vi lite bilder ifrån igår på prinsen.
n
Jag har nog den finaste hästen i värden!

tävlingsresultat 19mars

Tävlingdag idag!
Första klassen var Lätt D Bed A:0/A:0. Han var sjukt taggad på framridningen ville bara resa sig så jag fick hålla igång han. Men sen gick det bra han hoppa som en klocka. När vi var inne på banan så spännde han sig så hans galopp blev inte så rund och fin. Men allt gick jättebra utan att vi rev ett hinder i omhoppningen då jag släppte han lite och då river han. Men jag hade ändå tydligen en så bra tid så vi kom på 4plats, skitkul verkligen. Jag trodde att det inte skulle gå med rosett på han då han kan bli väldigt rädd för saker men han skötte det galant. Han lyssnade på R-varvet och var lydig.
Sen var det bara att skritta av och gå den andra banan som var stilhoppning. Jag ville inte rida fram så länge då jag visste att han skulle bli trött då. Men när jag är där så skulle jag pröva galopp och han var trött det märks direkt då han biter tag i bettet och inte orkar lyssna. När jag skulle ta räcket en gång så vägra han elr han sura ihop totalt, för att jag tog i han och han orkade inte korta galoppen. Nästa gång jag kom emot det och släppte han lite hoppade han bra. Men när han är trött orkar han inte korta galoppen emot hindret. Sen inne på banan så rev vi ett hinder då det gick lite fort emot, och då så tog jag tag i han. Då blev han sur och vägra, så det var bara att släppa han lite. Men jag är jättenöjd med dagen då vi har ingen rutin och han var väldigt fin ändå. Jag blir bara irriterad på mig själv att jag ska göra missar speciellt i första klassen då det var helt mitt fel att vi rev och det känndes slarvigt av mig. Men jag lär mig och ska försöka att inte göra om misstaget. Vi har ännu inte varit ute på någon riktig tävling utan två små klubbtävlingar, båda gångerna kom jag hem men rosett/rosetter. Det känns verkligen jättekul och som en bra start för våran tävlingstid tillsammans!
om jag fick välja igen, skulle jag fortfarande välja dig.. <3

tävling

hej hej!
Nu så ska jag åka och tävla :D

TAGGA TAGGA TAGGA

TAGGA TAGGA TAGGA

tävling imorron(IDAG)

Hej hej ! Har inte rikgtigt haft tid att blogga. Idag så red jag ut i snöstormen, usch va tråkigt att de börja snöa. Men Crannard skötte sig bra men var jävligt pigg. Imorgon (idag) är de tävling, jippiiii. Har packat och fixat allt. Hoppas de går bra, och önska mig lycka till

vila

Idag så står Crannard för att han ska få en vilodag innan tävlingen men ändå inte va sjukt pigg på tävlingen. Så han står idag så jag kan rida lite imorgon!


red ut

HEJ HEJ!
Idag red jag ut det gick bra, men red lite på banan och de gick också bra

is är tungt

Vet ni vad jag har gjort i nästan 3timmar idag, skottat ridbanan. Den är full av is och vill få bort så jag även kan komma igång med lite hoppning hemma och mer seriös ridning. Men har mycket kvar, de är jättetjock is på vissa ställen, usch de är så jävla tungt. Har sjukt ont i ryggen nu .. :/
men på torsdag ska Crannard få vila och då kanske jag hinner någon timmer efter skolan innan de blir mörkt!


lektion för lollo

hej hej!
Idag så har jag ridit lektion för Lollo vilket gick kanon. Älskar hennes lektioner så de är superkul att jag rider så ofta för henne. Crannard skötte sig galant och vi jobbade på, nu har vi bestämt att ja ska rida nästa tisdag. Längtar redan nu, det är den absolut bästa tränarn ja vet!

ponnyakuten

Nu sitter jag och kollar på ponnyakuten, riktigt bra program. Tycker de borde finnas fler sånna bra hästprogram. Det jag gillar också är att man lär sig saker när man kollar på de programmet, små enkla tips tränarna ger får även vi nytta av. Så jag ger en riktig hiss till ponnyakuten


VÄDRET

Något som jag tycker verkligen spelar någon roll med ridningen är vädret. Det blir verkligen en glädje när de är bra väder och man slipper frysa, märkte de nu i venter asså. Nu i vinter tappade jag lite intresset och så men direkt nu när det blir fint väder kastar jag mig ner till stallet och vill bara rida. Vad tycker ni? påverkas ni mycket av vädret?

Dagens ridpass

14-mars 2011
I
dag så red jag ut i solskenet, mysigt som fan. Han var jättefin och jobbade på bra, och jag kunde ta galopp upp för en backe och han var skitfin. Men sen efter blev han helt övertaggad skulle bara resa sig och så. Då hoppar jag av och tog de lungt med han, och hoppar upp och då ville han resa sig och drog. Då hoppar jag av och går en bit och hoppar upp och han var jättefin igen. Men vi tror att han har träningsverk så att han blir sur, för alltid när han har det så blir han skitsur.

mysig uteritt


Gådagens ridpass

13-Mars 2011
I
går så åkte vi till ridhuset och hoppade några skutt. Jag ska ju tävla km-kval, och måste hoppa lite innan då jag inte har hoppat serriöst på hur länge som helst. Som vanligt är han än pärla att lasta och lasta ur, han står verkligen helt stilla. När jag började rida fram känndes han jättebra och verkligen lugn och så i galoppen också som han inte har varit på ett tag. Jobbade verkligen mycket i galoppen att han skulle korta vilket gick bättre än sist. Men sen när jag började kräva snäppet mer så blev han sur men började lyssna tillslut. Men jag började hoppa på en mur vilket han tyckte var lite tittig som han hoppa typ en meter över. Jag satt och hoppa lite små svängar i trav och kännde bara att han skulle lyssna. Sen hoppa jag de i galopp. I slutet höjde jag lite till 90cm för de är de jag ska tävla, de var tre hinder och han hoppa som en klocka. Helt sjukt vilken känsla man får när man hoppar han, skitroligt. Skulle kunna höjt mycket mer men ville inte kräva hur mycket som helst då han inte har hoppat ordentligt på sjukt länge, han har bara hoppat några småskutt ibland.Men han känndes iallafall jättefin och kontrollerad, han bet inte tag i bettet och bara sprang. Visst han var laddad och taggad för han tycker det är så kul men alltid så jag hade kontroll. Igår kännde jag att han började tänka vart han skulle hoppa av också då vi kom rätt på varje hinder, skitkul att han går så bra nu. Sen efter jag hade hoppat så fixade vi bommar och han gick bra och avspänt över dom. Sen skrittade jag av och sadla och tränsa av, och släppte han i ridhuset. Som vanligt lägger han sig ner massor gånger och rullar dig, skrutt <3

Jag älskar verkligen dig min prins<3

Tillbaka helt

Hej hej nu ska bloggandet vara som vanligt. Har verkligen fått så extremt intresse för ridningen igen, de blev lite tråkigt när de var så kallt. Nu är vi i fullt gång igen och ska snart tävla, facktiskt ska vi tävla km-kval på roo på Lördag. Skiiitkul verkligen.


imorron nystart

Hej hej ska starta bloggen imorron, berättar om hur de gick och hoppa och så idag !

RSS 2.0