FILM!!!

Nu så ska jag skriva en text om Veneto!
det är en ridskoleponny som är korsning connemara/arab och ja han har nog mycket arab i sig. Han har hur stor kapacitet som helst och älskar omhoppning när man tränar han, men på tävlingar räcker inte riktiigt nerverna till och han blir rädd för allt. Jag tyckte han hoppade mycket bättre på tävlingar ute. Jag är väldigt glad att jag har fått en tid med han för man lär sig mycket, dock så känndes han inte riktigt som den hästtypen jag gillar. Men ibaland gick han som en drömponny och var hur fin som helst i formen och trampade på och hoppade jättebra. Men det här är en ponny som har satt sin plats i mig som jag har lärt mig en del på. Här är första eller andra tävlingen ihop och jag har tyvär ingen annan video. Den här dagen var han VÄLDIGT spänd och det ända jag tänkte på var att få runt honom.
Tog inte bort ljuder för jag ville vissa vad man blir peppad på roo, alla är så underbara. Det saknar jag, hur tajta alla var. NI ÄR BÄST TJEJER.
Fall ni vill ha musik så får ni sätta på det själva och stänga av ljudet på filmen!

jättefin  dressyrhäst kan jag passa på att säga!

filmer

hej hej!
För att jag har bloggat så sjukt dåligt så kan ni förvänta er lite filmer. Kommer en video från andra eller första tävlingen med Veneto och fyfan va han var rädd för allt men vi kom igenom. Sen så kommer det lite annat smått och gått om allt vill funka!
FAN DE VERKAR INTE FUNKA

FAN FAN FAN

Usch och blää, idag är jag sjuk. Skulle egentligen träffa kompisar men nej, fan då. Aja får väll ha de skönt hemma, men gud va tråkigt. Crannard stog idag för jag mår verkligen inte bra, hostar ont i halsen och förkyld. Har massor feber också och det för ju inte saken bättre, aja nu får jag inte vara så negativ och bli lite posetiv. Nej vänta, det finns inge posetivt!

Har ni en bra valborg?

åhh älskar sommarkvällar!

hästkunskap

Här så var jag inne på Svenska ridsports förbundet och kollade lite hästkunskap. Här är en länk där man kan testa sig själv lite om hur mycket man kan, dock var det väldigt lätt. Men alltid kul att se så kika in vett ja!
http://www3.ridsport.se/Hastkunskap/Fragor-i-hastvag/


Dagens ridpass


Red några varv på ridbanan utan krav men han var duktig. Jag rider nu lite utan krav för att han inte ska tröttna och det känndes lite så sist jag red och då vill jag få tillbaka possetvia ponnyn så kan vi jobba vidare sen. Jag behöver inte stressa in i att han ska kunna allt, bara att han är glad och lyssnar så är jag nöjd. Och nu när jag inte ställe krav då ville han jobba istället och gick ändå som en klocka.

Sen red jag ut en runda som är vägar och mycket skog. Det gick väll bra bara att jag fick hoppa av massor av gånger då jag inte orkade bråka för jag inte mådde bra och jag vet att han inte ger sig så lätt. Men han var så sjukt taggad ute, haha han har blivit pigg nu. Sen så sprang det över två ekorrar över vägen vilket var jätteläskigt så då blåste man upp sig och kunde ens inte gå 15m nära. Så jag fick hoppa av och han tacktade brevid mig och ja var anmänt töntig. Men jag är ändå nöjd med han idag, kännes mycket bättre än sist.

hmm man undrar ju hur ett sånt här litet och gulligt djur kan skräma skiten ur en stor ponny :S

kunde inte låta bli

Haha så typiskt mig, jag red idag iallafall och det kommer ett inlägg om det. Jag kunde inte låta bli när han var helt knäpp i hagen och bara sprang och sparka haha. Sen stanna han och kolla på mig och då bestämde jag att jag ville rida iallafall. När jag väl skulle hämta han så drog han iväg i värdens fart och busa som fan, men tillslut så stanna han och jag kunde hämta han. Det var som en arab att gå med idag, han blåste upp sig och var rädd för allt. Han är så söt så, sen när jag hade ridit så gick jag till ängen och var där 20min och han fick äta lite. Väldigt glad häst idag, och förut var han vårtrött nog därför han blev lite seg. Nu är han sig själv och är skitpigg!

You make my day!

tävling hoss ponny-sanningVa med ni också ;)
http://ponnysanning.blogspot.com/2011/04/tavling-i-sammarbete-med-mountain-horse.html#comments

nu så ska crannard tjocka sig lite!

Nu så tänkte jag gå till en äng med Crannard så får han äta lite, det gillar han nog. Inga bilder tyvär men kanske kan fixa något!

Det här är en bild jag gillar, men jag vet inte varför :P

Dag 4

Dag 4 - Favoritbilderna på min häst
Har nog ingen speciell, men dom här tycker jag nog är finast. Den första gillar jag nog mest

1a bilden- för jag tycker han är så sööt och ser så glad  ut.                                                                                                                                                                    
2a bilden- För den känns så vårig och det är liksom värme i bilden 
Dag 3

Dag 3 - Min största rädsla inom hästsport

Jag har väll ingen direkt stor rädsla, men det är väll mest att se min häst dö framför mig. Att typ det har hänt en olycka och hästen kan inte göra nått och man bara ser hur hästen börjar ge upp och man måste avliva den. Gud jag skulle aldrig klara se Crannard såpass skadad att han helt ger upp och man ser dom snälla ögonen bara kolla på en. Usch, kan ens inte tänka tanken.

( Det kanske är skrivet lite konstigt, men hoppas ni förstår) ?

Värdens finaste!


jag älskar er, finaste vännerna!

Fan vad jag älskar mina vänner som jag har nu! Ni är grymma, så jävla underbara. Åhh kan inte beskriva hur glad jag är att ha er.  Jag litar alltid på er !
Puss på er!

gammal bild, HAHAA

helvete också

Usch och blää , nu har jag blivit sjuk också. Ligger och fryser och skakar,hostar och har ont i halsen. Det är ju inte bättre heller att jag har feber och den blir bara högre och högre. Har legat och pressat gossip girl och de äger. 

Crannard får vila idag, och det  hade jag bestämt igår. Sen så tänkte jag att han ska få vila imorgon också så han kommer posetiv och glad sen. Men vem vet så kanske han får stå ännu mer för jag mår inge bra och han mår nog bra av att bara busa i hagen . Men det kanske inte blir så bra uppdaterin alls då jag orkar ens inte sitta och blogga men ni får ha det bra.

FAN ATT MAN BLIR SJUK JUST PÅ LOVÊT!!!!!

Dagens ridpass


Tänkte jobba han ordentligt idag med mammas sadel som är som en dressyrsadel. Han var hur knäpp som helst och lyssnade INGENTING så då gick jag och böt sadel så jag kunde ha martingal så han inte kunde slå med huvet hela tiden. Det gick bra några varv men sen börja han igen stanna, snurra, stegra, och bara drog och lyssnade ingenting. Han var så j*vla envis och skulle bara göra tvärtemot mot det jag sa.

Sen så galopperade jag han några varv och skulle sätta mig och jobba sen i trav och sen galopp och det gick väldigt bra sen. Men han lyssnade aldrig riktigt så mycket som han brukar, men alla har sina dåliga dagar. Allt har gått så framåt nu på sista tiden så det är såklart det kan gå bakåt nån gång. Men det som var bra var att han gjorde klockrena skänkelvikningar i skritt idag, men trav .. de behöver vi inte prata om.

Men jag älskar dig i alla lägen knäppis !


gör det här innan klockan blir 12

Dag 2 – Det bästa/sämsta med min häst


Bästa: är nog att han har en stor personlighet med hjärta av guld. Han älskar att gosa och är hur go som helst. Sen så älskar jag att rida han och han gör mig alltid glad och är min lilla glädjespridare.

Hmm
Sämsta: Helt ärligt så kan jag nog inte komma på något, men kanske att han är så envis emellanåt och bara vill göra tvärtemot mig ;)design..

okej det får bli samma design som på alexandrasvardag.. för att jag orkar inte göra en ny. Och den är jag mer nöjd med än den jag har nu, jo jag vet tråkig färg och så men det blir bättre tror jag. Sen så kan jag lägga in mycket större bilder vilket också är kul.
Vad tycker ni, ska jag ha kvar eller byta till den?

byta design

Haha jag vet att jag är lite rolig nu om jag säger att jag ska sätta mig och byta design. Blev verkligen inte nöjd med den, men header blir kvar. HAha

svar

Sara om anmäld!:
då syns vi!! :D <3
IP: 78.72.53.30


Jaaa det gör vi :) <33

bra att ha

hittade det här på www.ponnyryttarna.blogg.se och det är facktiskt väldigt bra att ha, och jag delar med mig till er! 

bra och ha inlägg

Här är måtten hur långt det ska mellan hinderna när man hoppar.


1 galoppsprång mellan

B-ponny 5.30 - 5.70 m
C-ponny 5.90 - 6.30 m
D-ponny 6.50 - 6.90 m
Häst 6.50 - 7.00 m


2 galoppsprång mellan

B-ponny 7.80 - 8.20 m
C-ponny 8.70 - 9.10 m
D-ponny 9.50 - 9.90 m
Häst 9.75 - 10.25 m


3 galoppsprång mellan

B-ponny 11.00 - 12.00 m
C-ponny 12.00 - 13.00 m
D-ponny 13.00 - 14.00 m
Häst 13.50 - 14.00 mDagens ridpass


Idag så red jag ut samma runda som igår, med min syster. Hon hängde med och i skogen så fick hon rida lite, han var jättesnäll. Sen när hon börja springa shit va han blev tävlingssugen han ville dra iväg i full galopp men jag höll emot så han stog och studsa på samma ställe. Tillslut släppte jag han och shit va han drog iväg, haha söötis. Sen så efter red jag en stund på banan vilket gick sådär. Han var inte lika mjuk och så men lyssnade ändå bra, sen tränade jag skänkelvikningar och ena hållet gick kanon men andra gick det inte alls. Tillslut så vägrade han göra i lätta varvet också, men jag ska träna mer imorgon på det. Sen så tränade jag förvänd galopp och det gick jättebra, sen så gjorde jag lite öppna och han lyssnade bra. Sen så trava och skritta jag av. Men gud vilket humör han hade idag på banan, han skulle resa sig, snurra, backa bara göra allt för att komma undan!

HAHAHA knäppis bild, imorgon blir det ett dressyrpass på banan !

Crannard på tävlingar

Crannard på tävlingar
För det första så brukar han vara svår på framridningen och framhoppningen men han brukar lyssna om jag börjar arbeta han hela tiden. Sen så på banan har vi problem med tempot för fall det går för fort så blir han flack och river, men om jag tar tillbaka han så hoppar han som en klocka. Men då kan det bli risk för att han vägrar, eller helt plötsligt vänder. Men jag tycker att han går mycket bättre när jag tar tillbaka han och då hoppar han MYCKET bättre. Sen så tyckte jag han hoppade mycket bättre i Lb då han jobbade på mera. Men vi håller på att hitta ett bra tempo och det blir bättre och bättre.

Men det är verkligen en rolig häst, då de är mycket att jobba med samtidigt som han är så duktig

Dag 1 - Presentera mig och min häst

Dag 1 - Presentera mig och min häst

Jag heter Alexandra Näslund och jag har ingen aning om hur länge jag har ridit. Jag har alltid varit vid hästar men aldrig haft intresset när jag var liten, för då var det min syrra som hade de stora intresset. När jag var liten hade jag och min syster en liten shettis som hette Dolina men jag red typ aldrig utan det var bara min syrra som red typ. Sen när jag började få intresse så fick jag Lexton, sen har jag haft Heidi och nu Crannard. Men jag har även ridit väldigt länge på ridskolan Roo Gård och tävlat deras ponnysar lite, men nu har jag slutat. Men innan det så har jag även ridit på Riala ridskola och Rimbo men därifrån kommer jag inte ihåg nånting mer än att jag red på shettisar i Rimbo och i Riala satt jag bara och sjöng på hästen. Men jag är iallafall 14år född 1996 - 12 December och bor på landet med mamma pappa och syster och mamma har också en häst, fast en Islandshäst. På min fritid så brukar jag vara med Crannard eller fota och jag hatar ALLT som har med skolan att göra. Mer än så har jag inte att berätta, ni får isåfall slänga in en kommentar så svarar jag på de. 

Crannard Fushia då, han köpte jag för 8månader och 1dag sen, och ja båda han och jag har utvecklas jättemycket . Han är en Irlänsk Connemara 2005 på 146,1 cm eller något sånt. Han älskar att hoppa och jag har precis börjat tävla han och nu tävlar vi upp till Lb. Jag har ingen aning om han har tävlat innan men troligen inte då säljaren inte visste någonting om det och han inte är speciellt van på tävlingar är lite rädd för publiken och så. Dressyr kan han också och kommer nog bli jätteduktig och fin och vi jobbar på. Han är en kille med mycket personlighet han vet alltid va han vill och om jag vill något annat så blir det många disskutioner. Men han är hur snäll som helst att hålla på med och älskar att gosa och pussas, och är duktig i transporten fall inte maten börjar ta slut för då blir han rastlös och börjar sparka lite. Sen så älskar han att bita kompisen i hagen i rumpan och bestämma över han. Men fall ni vill vet mer får ni slänga in en kommentar eller får ni läsa er fram i min blogg!

lista

Dag 1 - Presentera mig och min häst
Dag 2 – Det bästa/sämsta med min häst
Dag 3 - Min största rädsla inom hästsport
Dag 4 - Favoritbilderna på min häst
Dag 5 - Något annorlunda med min häst
Dag 6 - Mitt bästa hästminne
Dag 7 - Mina drömmar
Dag 8 - En nytagen bild och 5 punkter som beskriver min häst
Dag 9 - Varför får ridning mig att må bra
Dag 10 - Något jag och min häst har gjort som jag är stolt över


Kör igång en sån här som jag kan ha som extra sak!


anmäld!

Nu så har jag anmält mig till skånsta den 8 maj! Det blir LC och LB och jag tror det kommer gå bra. Den här veckan så ska jag nog rida ut väldigt mycket och bara ha kul med han!

TAGGA TAGGA TAGGA!!!

Dagens ridpass

Dagens ridpass!!
Idag så var det så fint väder så jag red en runda där det är mycket skog och många vägar. Jag prövade mammas bett för att han skulle lyssna, han lyssnade jättebra idag men jag tror facktiskt inte det blev någon skillnad med det bettet. Han var iallafall jättefin och lyssnade skitbra och bråkade facktiskt ingenting, hur kul som helst. Men jag var bara ute och myste med han och tänkte hur glad jag är att jag har han. Sen efter så travade jag på en äng fram och tillbaka och han var jättefin men blev jävligt taggad. Sen tänkte jag hoppa ett dike men han ville inte och jag orkade inte hålla på.

saknar dig..

åhh va man saknar ibland, men jag har börjat förstå att man växer ifrån varandra!

den här dagen glömmer jag aldrig! så sjukt underbar dag asså! Jag saknar dig Ebba!

8 månader av tårar men mest skratt och glädje!

Helt sjukt idag så har jag haft CRANNARD i exakt 8månader och gud va vi har haft roligt tillsammans och lärt oss mycket. Men shit va tiden går fort asså, men 8månader är ingenting jämmfört med hur länge jag ska ha han!!!!!

finaste !

Crannards Utveckling


Hur jag tycker att Crannard har utvecklas.
Inte för att skryta eller något men jag tycker facktiskt att han har blivit hur fin som helst, och det har facktiskt hänt på dom två sista månaderna.  Jag bestämmde mig tillslut att jag SKA få igenom de jag vill även om han skulle bråka hela dan så ska han lyssna tillslut. Det var jobbigt i början men jag hade ingen annan väg jag blev tvungen, och ja det är nog det bästa som har hänt med han. Efter några gånger släppte han allt och har börjat jobbat mycket bättre och är hur fin som helst, stressar ALDRIG upp sig. Nu är han verkligen hur lungn som helst, dock så har han ett humör och blir väldigt sur ibland när jag kräver mycket av han då sparkar han. Men somsagt så är han hur possetiv som helst och lyssnar och VILL lära sig nya saker. Det var allt annat en vad han ville förut, han ville ha allt på sitt sätt. Jag fick inte hålla om utan att han skulle studsa och dra och göra allt för att komma undan, och då fick jag ta steg för steg med att hålla om och ja det har varit ett helvete ibland. Jag har blivit så jävla frustrerad på att man ens inte har fått hålla om men ja tillslut så har det gått bättre och bättre och nu kan jag sitta med hur mycket ben som helst på han. Och nu går han som ängel eller aa han kan ju bråka om han inte orkar jobba vissa dagar, haha. Men i vintras skulle en kompis få pröva han vilket inte funkade då hon knappt kom upp för han ville bara resa sig, när hon väll var uppe fick hon kassta sig av då han tänkte dra, resa sig och massa. Men nu får någon månad sen var det en tjej som pröva han och han är hur lung nu som helst, han har verkligen blivit hur fin som helst. Från när jag provade han fick jag ens inte försöka sitta upp utan dom skulle kassta upp mig och släppte mig och han drog några steg. Nu så kan man sitta upp på han hur bra som helst och han väntar tills man ber han gå framåt.

Här på annons bilden ser man att han spänner sig lite och nu är han nästan alltid avslappnad. Hoppningen då har också gått jättemycket framåt, det började med att han drog över varje hinder och sprang igenom nästan. Men efter ett tag så lugnade han sig när jag lärde känna han. Nu så är han hur lätt som helst att hoppa hemma men det är forttfarande jobb kvar på tävlingar, kan ta det i ett eget inlägg.


Men jag tycker som sagt att han har utvecklas hur bra som helst, och ja vi har stått stilla men nu rullar det så sjukt mycket frammåt. Men vi har mycket kvar att utveckla och det ska bara bli kul att se hur fin han blir, varje dag är så underbar med han. Men jag kommer verkligen ihåg när jag red för Lollo efter jag hade haft han någon vecka vad hon sa (något såhär) - Du kommer ha ganska mycket att jobba med och han har humör och har lite Heidi i sig, men när det blir bra så kommer han vara hur fin som helst!
Haha och ja det var facktiskt sant, han kräver mycket av en om man gör fel får man skit för det av han. Men jag tror det är DE jag fastnar för i hästar att dom har humör och mycket personlighet.

Första filmen är från när jag hade hopptränat han ett tag, och han hade börjat lugna sig tyckte jag. Att han hade börjat lyssna och jag var väldigt nöjd. Fall jag ska vara ärlig nu så tycker jag att han  bestämmer själv i vilket tempo han ska gå och springer och slår med huvet hela tiden. Sen så hatar jag min ridning där då, men man ser lite skillnad iaf.Sen den här videon gör han inte riktigt rättvis för han mådde ju inge bra,och orkade inte hoppa ordentligt och det var gången då det gick sämst. Men man ser ändå att han lyssnar mer på mig men somsagt så ska jag filma någon dag snart!
Dock går han knappt framåt och så och har ingen fart alls men han mådde inte bra somsagt.
Utveckling (lite av det viktigaste vi har utveklas ) på 8månader!
*
Han litar på mig nästan till 100%
* Det går att sitta upp på han och han står stilla
* Han springer inte och slår med huvet hela tiden
* Jag bestämmer över han i vilket tempo vi ska gå i utan att han bestämmer över mig
* Han går att hämta ur hagen vilket var offtast totalt omöjligt utan mat förut
* Jag kan hålla om på han


onödig lista

Har du/har du haft en...
Egen häst? Yes, och har en egen nu
Foderhäst? nepp
Medryttarhäst? nja de tror jag inte, eller jag vet inte XD

Din häst/favorithäst

Namn: Crannard Fushia
Färg: skimmel
Ålder: 2005
Bästa minne med? Dagen då han blev min!
Sämsta minne med? inget dåligt minne än
Högsta du hoppat? 110 på han
Har du tävlat, och isåfall i vilken gren? På han så har jag tävlat Lb hoppning
Hur ser din grimma till hästen ut? En lädergrimma, en guld/röd/svart, och en grön blå
Hur ser sadeln ut? Svart allround sadel mot hopp (cliff barnsby)
Tränset? Svart

Favorit

Ras: Tycker många är fina, men jag gillar Irlänska då dom har en sån power i sig och de är inte bara för att Crannard är det. Sen är tyska jättefina, och ponnysar från Holland. Men jag tänker inte så mycket på rasen utan kollar på hästen.
Färg på häst? svart, skimmel( skimmel har jag alltid velat haft sen jag var liten och jag vet egentligen inte varför men jag blev jätteglad när Crannard var skimmel) Men sen tycker jag samma där alla färger är väldigt fina och det finns inte direkt någon ful färg.
Gångart? Med Crannard så är det nog galopp jag verkligen älskar hans galopp
Ridskola? Roo Gård helt klart
Häst/ponny? Jag har ingen häst, men ponny så är det Crannard

This or that

Stegra/bocka: bocka
Barbackagalopp över ett sommarfält eller ett snöfält: Måste välja sommarfält för jag är trött på snön.
Stor häst/ponny? Ponny
Hjälm med ventilation/hjälm utan? vet inte
Ridskor/ridstövlar? Stövlar, men tyvär har jag inga då jag skulle köpa ett par så passade ingen utan ett par som dom inte viste om dom skulle passa.
Hjälm/väst? Hjälm
Sporrar/spö? spö
Rida själv/rida i grupp? Rida själv kan vara mysigt men i grupp är alltid roligast :)
Hoppning/dressyr? Båda behövs, men jag sattsar på hoppningen

Hur många … har du?
Ridbyxor: 6  
Hjälmar: 2
Ridskor: ingen aning
Ridstövlar:
Ridspön: Ingen anning, men 2 hoppspön sen delar jag och mamma lite på dressyrspöna 
Sporrar: 1 par
Ridstrumpor: Ingen aning :)
Kavajer: 1

Hur många ... har du/din häst?

Schabrak: Ingen aning men skulle chansa på 6-7 st
Sadlar: 1 st men brukar ibland låna mammas som är lite mer dressyr
Träns: 1 just nu men ska köpa flera
Benskydd: Hoppskydd fram och bak
Grimmor: 3st som används men har nog flera i en låda
Skor: ingen aning

Tävlingar!
Har du tävlat i hoppning? japp
Har du tävlat i dressyr? på klubbnivå
Har du tävlat i fälttävlan? Nej
Har du tävlat i galopp? Nej
Har du tävlat i en annan gren? nej
Har du ett par vita ridbyxor? Yes
Har du en tävlingskavaj?ja men används inte
Har du en tävlingsskjorta? Vet inte
Har du ett vitt schabrak? Yes,
Har du vita benlindor? nej
Har du en blå/gulrosett? Nej
Har du en blå rosett? ja
Har du en gul rosett? ja
Har du en röd rosett? ja
Har du en grön rosett? tror inte de
Har du en vit rosett? tror inte
Har du en clear round rosett? ja
Har du en annan sorts rosett? ja´

Kan du...

Knoppa? haha ja men vet inte om det blir så snyggt
Göra inbakad svansfläta? m
Sadla? Ja
Tränsa? yes
Sätta på ett täcke? Yes
Kratsa hovarna? Yes
Rykta? Ja
Få en häst att gå i form? yes
Hoppa en bana? yes
Duscha en häst? Yes

Har du...
Skrittat? Ja..
Travat? Aa
Galopperat? Aa
Hoppat? Aa
Fått en häst i form? ja
Haft gymkhana? är för mig det när ja var liten
Lekar till häst? ?
Galopperat barbacka över ett sommarfält? ja
Hoppat barbacka? Jaoo
Stått på en häst? Ja
Ramlat av? ja
Suttit i damsadel? ja
Travat i damsadel? ja
Galopperat i damsadel? nej
Suttit bak och fram på en häst? Yes
Suttit på en stegrande häst? Ja
Suttit på en bockande häst? Yes
Suttit på en skenande häst? tror de 
Ridit ut i grupp? Ja
Ridit ut själv? Jaa
Stött på ett vilt djur när du varit ute och ridit? Ja
Varit med på en show/uppvisning ridandes till häst? Japp

Har du ridit en...

Arab? a
Shettis? a
Ardenner? nee
Connemara? ja
Korsning? Ja
Svensk ridponny? Ja
Gotlandsruss? Yes
Falabella? nej
A-ponny? tror de
B-ponny? jo
C-ponny? Aa
D-ponny? A
Storhäst? ja

Äger du (en/ett/flera)...
Pälsglans? Ja
Hovolja/hovfett? nepp
Flätgelé? nepp
Torrschampo? nepp
Hästschampo? vet inte
Ryktsten? Ja,
Rotborste?: Japp
Ryktborste?: Jaao
Ryktskrapa? a
Hovkrats? Ja
Mankam? Ja
Svansborste? ja
Plastborste? Ja
Massageborste? Japp men den är just nu den borta

ponnyakuten!

Åhh nu så såg jag sista avsnittet av ponnyakuten, gud va tråkigt att det är slut. Älskar verkligen det programmet. Men ska snart sova puss!

saknar ALLT

Usch va jag kan sakna gammla tiden, allt! Det som är bra nu är att jag har värdens bästa häst, men annars var nog allt bättre förr :(
Saknar speciellt alla på roo, dom tiderna var grymma. Men jag ångrar verkligen inte mitt val, men ibland saknar jag allt där!

saknar den här pluttisen också, men ja. Man växer och nu blir jag och crannard så sjukt tajta!

Bett

Det är många åsikter om bett, mest om pessoabett men om olika bett överhuvettaget. Själv så har jag verkligen inte något emot ifall jag ser någon eller några rida med pessoabett eller andra bett på tävlingar eller hemma fall dom är lugna som ryttare och inte sitter och drar. Jag har väldigt mycket emot sånna som sitter och drar och drar i hästens munnar på tävlingar/träningar när dom har ett jättestarkt bett. Jag såg på tävlingen några men en tjej var det som jag kollade lite mer på, hur man sitter och drar i hästen och den är jättestressad och drar och vägrar och river. Så tycker jag aldrig att det ska få bli, då tycker jag att man kan skita i att tävla och försöka att få hästen att lyssna på en hemma med mycket dressyr. Det kan även vara bettet som gör hästen så sjukt stressad. Men många så ser det ju bra ut då man är mjuk i handen och har små hjälper men med ett skarpare bett. Jag tycker att det ser värre ut om man sitter och drar med ett snällt bett än om man har små hjälper och inte behöver dra med ett snällare bett. Sen är det ju även väldigt bra att variera bett och det kommer jag även att göra på Crannard. Jag kommer självklart rida mest med hans vanliga tredelat men sen ibland kommer jag byta då det är bra. Jag kommer troligen rida ut på ett annat lite skarpare bett ett tag så att han lyssnar på mig, men sen när han har börjat lyssna kommer jag byta till tredelat där också igen. Men somsagt så tycker jag inte dåligt om skarpare bett om man kan behärska de, det är lite som sporrar. Det är ju bättre att sätta på sig sporrar och göra små bra hjälper än att sitta med ponnyskänklar så man sitter och sparkar på häste.  Men ibland så sätter manpå ett starkt bett på en häst som verkligen inte skulle behöva det och sitter och rider på det varje dag, och det tycker jag inte är bra.Fall Hästen drar eller inte lyssnar alls, kolla först om det är något fel i munnen. Men sen tycker jag att man kan ju alltid pröva och våga testa nått nytt, och se vad hästen trivs bäst på!
( Det här är min åsikt och jag vill gärna höra era åsikter)
 
Pessoa däremot kan jag inte rekomdera då jag har hört så mycket dåligt om det bettet men ni kan ju alltid teta. Dock tror jag inte man ska rida mycket på det, men jag kan facktiskt inte så mycket om pessoa men det finns många sidor man kan läsa på.


Promenad


Idag så gick jag en promenad på ca. 1h. Vi travade också väldigt mycket och lite galopp, han är så söt när han galopperar. Han galopperar brevid mig och sparkar bakut men springer aldrig långt före mig, fall han kommer lite före mig så säger jag alltid till han. Sen så gick vi även ner till en sjö vilket var jätteläskigt, men jag tog av mig skorna och strumporna och hade tänkt gå lite på kanten med han. Men nej han ville inte gå en meter nära sjön så när han hade gått något steg frammåt så gav jag mig. Nästa gång så ska jag komma ännu närmre och tillslut ska jag kunna bada med han. Men det är långt kvar, och han har mycket att vänja sig med. Men som vanligt så är han kanon söt att gå med han är verkligen som en hund, tar en pinne i munnen och går med. Och när han har ätit upp pinnen vill han ha en ny, haha. Ska facktiskt filma någon dag tror jag, han är verkligen kanon söt.


Som ni ser...

Som ni ser så gjorde jag om HELA designen, lite mer stilrent. Dock så fick jag inte som jag ville ha då datorn inte riktigt ville samarbeta med mig, men nu får det vara såhär ett tag. Kommer nog inte byta tills jag får tillbaka min sytemkamera och har nya bilder. Den här designen känndes mer vårit och jag ville testa grönt. Jag har ju innan nästan bara haft tråkiga färger. Men nu så får det bli grönt, vad tycker ni finare / fulare?


Solen skiner idag!

hej hej!
Fan att jag har sovit bort hela dan när det är så fint väder, men det kommer fler dagar. Ska iallafall ut i solen snart och ta vara på den lite iallafall. Det som saknas nu är min systemkamera buhuhuhuh, aja det löser sig nog. Crannard ska jag bara gå en promenad med hade jag tänkt, tror jag ska gå till en sjö och se hur han regerar. Men vi får se, jag återkommer senare puss.

resultat/ känsla

Resultat/känsla
Jag tycker flera borde mer gå på känslan, som igår när jag fick 8fel i Lb men det har ändå aldrig kännts så bra. Alla sattsar BARA på att vinna och det tycker jag är rätt inställning men man måste ändå blanda ihop känslan och resultat. Jag säger verkligen inte att man ska sitta och mesrida och inte våga sattsa men man måste ändå försöka få en grym känsla med sin häst ibland. Jag vill hellre få 4fel än att komma nolla och vinna och allt har känts flängigt och slarvigt. Men i omhoppningen så kan man sattsa hur mycket som helst men som sagt när det är bara en grund tycker jag man borde rida mer på känsla. Jag fick det känslan igår i Lb och i Lc blev det väldigt dåligt. Man måste verkligen söka efter den rätta känslan med sin ponny tycker jag.
Skriv gärna era åsikter, bara kul!

glöm aldrig!

Hästen är ryttarens spegel!

jag älskar dig, nu och föralltid!

Bara för att du för mig glad!


Tävlingsdag i Rimbo


Tävlingsdag!

LC
Framridningen och framhoppningen var bra bara att han drog och studsa och sparka. Men annars kändes det bättre än sist. När jag är inne på banan så kändes han väldigt spänd så jag la bara i gasen och det gick bra bara att han blev flack och det resulterade till rivningar. Kände mig väldigt onöjd med MIN ridning men det var bara att tagga om till Lb och så hade jag bestämt mig att ta tag i han även om han river eller vägrar så ska han vara kontaktbar.

LB Debut-8fel 
Det var ganska lätt bana tyckte jag, lite svår från 7-8an men annars ganske lätt. Allt kändes kanon han var mycket finare på framridningen och framhoppningen. När jag var inne på banan så kollade jag på en oxer som många hade vägrat på, men han stog emot. Men 1,2,3,4,5ab, gick skitbra men sen kom jag till oxern som han stog emot på så jag fick driva för han tänkte vägra men typ hoppade i hindret eller nått ist. Så jag kom ur balans och tappade allting och satt på halsen och jag fick kasta mig bak i sadeln och ta stigbyglarna och tyglarna och kom till 7an som var ett räcke med vattenmatta. Han tvekade inte ens men sen var det en svår sväng till 8an och ett ganska tittigt hinder, och han vägra. Sen kom jag igen och han hoppade jättebra. Han vägrade för jag tappade fokusen efter 6an och han inte riktigt räta upp han. Men det känndes facktiskt som min bästa runda som jag och Crannard har gjort då det kändes kontrollerbart och han var kanonfin och hoppade skitbra över.

Övrigt
Jag är väldigt nöjd med dagen, jättefint väder och en rolig häst. Dock så åkte vi dit alldeles för tidigt men det gick bra ändå. Jag tycker även att Rimbo är ett väldigt fint ställe att tävla på. Bra underlag, Fint och stort ridhus, och väldigt trevligt ställe helt enkelt.


imorron blir det en lång promenad för våran del !

Igår

Igår så red jag ut , och ja vi fick många diskutioner haha. Tillslut så gav han sig oftast, men han är sjukt jävla envis. Hoppade av varje gång det kom en bil då jag inte vill bråka då. Sen red jag några varv på banan och kollade av så att allt funka. Sen så tvättade jag han och smörjde och fixa allt, och gick en promenad så att han skulle torka. Jag var ute ungefär från 11.30- 19.00 så hela min dag var upptagen.


HAr inte haft tid att blogga idag har inte det nu heller. SKa snart sova godnnatt, berättar mer sen!

Har inte haft tid att blogga idag har inte det nu heller. Ska snart sova godnnatt, berättar mer sen!

godnatt alla söta

Nu blir det nog snart sängen som gäller, blir nog en ganska lång dag imorron. Allt måste fixas!

ändring

Nu ser bloggen lite anolunda ut men jag är inte färdig, men det såg hej kom och hjälp mig ut så nu är det LITE bättre iaf.

vila


I
dag fick Crannard vila och imorgon har jag mycket att göra. Först på morgonen hade jag tänkt att rida ut lite lungt annars fall inte de går tänkte jag rida lite barbacka på banan och känna att allt funkar som det ska. Sen ska jag tvätta han ren och fin till tävlingen på Lördag och efter tänkte jag gå en lång promenad så han torkar. Sen så måste jag smörja och fixa allt, haha. Men jag är facktiskt inte så nerrvös men det kommer jag nog bli, både jag och han har inte tävlat Lb förut. Men det blir nog spännand.Ridning för Lollo

Ridlektionen idag!
Red ju lektion för Lollo idag vilket gick jättebra och han fick jobba på bra. Vi jobbade väldigt mycket med galoppfattningar,skänkelvikningar, förvänd galopp mm. Dock så försökte han smita med massa olika medel men lyckades inte, men det är bra för man märker direkt när han jobbar helt korrekt. Han blev lite svättig och trött men jag är jättenöjd. Nu så har jag massor läxor att träna på, min sits, skänkelvikningar, stärka sig i förvänd galopp mm. Så nu ska jag inte rida lektion för Lollo förs 3 veckor för att jag ska träna mycket själv och han kan också få ta in alla nya saker. Imorgon får han kanske stå och vila upp sig igen till helgen eller så prövar jag att rida ut vi får se lite. Sen på fredag blir det kanske en lång promenad annars rida lite.
(Här är en film från galoppen i början, men det får räcka för pappa filma inget mer !)


mitt allt och lite till!

Mitt allt och lite till, det är du de. Du får mig att le varje dag som ingen annan kan. Du betyder allt !

promenad med Crannard igår

Hej hej!
Hann inte blogga om igår, för jag gick en promenad på nästan 2h med Crannard. Han var jätteglad och pigg och värkade inte ha något alls ont i magen. Så det blir lektion för Lollo idag iallafall, kul. Fall han skulle kännas konstig så avbryter jag men jag tror inte det ska vara några alls problem. Kanske kommer en liten filmsnutt, vi får se hur det blir.

Så då kan jag också vara med på tävlingen i rimbo, tänkte stryka mig om han inte blev bättre. Men han blev ju direkt bättre och äter !

filmsnutt

video sen igår!
Ni ser ju för det första att han inte är frammåt alls, och att han inte hoppade bra. Fast det var facktiskt den gången vi filmade det känndes dåligt då vi kom fel och han böt inte galopp, och sen när vi skulle filma igen så dom kameran *suck*. Men det är också en sak, han var inte med och böt galopp vilket han brukar göra, men jag tycker han var duktig. Han mådde inte så bra och hoppar dom 2 första hinderna på 1m. Jag ska filma någon dag när han mår bra så ska ni få se. Sen så rider inte jag så bra , men jag blev tvungen att tänka på så mycket annat. Han går te.x utåtställd i hörnarna men det är för att ja inte orkade jobba han då han var väldigt trött. Tycker han är jätteduktig som hoppar men önskar han han skulle sagt till när något är fel... typ vägrat

Dom två första hinderna gick inte så bra, då första lyfte han inte så bra på bena och andra så kom han så nära. Den rundan kändes inte bra. Och alla andra gånger kom vi rätt, och såklart vi filmar när det gick som dåligast :P

pigg och glad

Crannard mår mycket bättre idag han ser pigg och glad ut och äter också. Idag blir det bara en lång promenad med han då, men sen får vi se hur han mår till helgen . Borde inte vara någon fara

magen

Dagen!
Skulle ju hoppa vilket jag gjorde en bana på 5 hinder, i slutet låg alla på 1m. Känndes bra bara att jag fick driva då han inte ville gå fram vilket inte är vanligt för han, och han var lite loj. Vi tänkte inte så mycket på det och vi trodde det var för att det var så varmt. Sen så hoppade han inte lika bra, visst han var duktig men tog inte i direkt. Sen var han lös i magen och sen släpper vi ut han och ska fodra. Då äter han knappt, åt PYTTELITE och han är värsta matvraktet. Något är konstigt med magen, men vi får kolla imorgon. Vi får väll se hur det blir med träning och tävling nu då.. Men det viktigaste är att Crannard ska må bra, så vi får se. Ucsh att jag hoppa, sjukt vilken snäll ponny. Men jag skulle tycka det var lättare om han visade och stanna eller nått...
Video kommer senn på två hinder, då gick han som sämst men man ser att han  inte bjuder nått mot huindret.


SOLSKEN !!!!

Shiit vilket väder!
solen skiner och jag är på jättebra humör idag. Crannard tycker nog det är lika skönt han, just nu när jag kolla ut så ser han helt död ut. Han ligger med allt i gräset huvet också och bara myser. Han rullar sig också hela tiden, det är nog det bästa han vet. Idag så ska jag hoppa och ska snart rita upp en bana jag ska hoppa, skitkul men väntar lite tills det är lite kallare. Men har faktiskt tänkt gå ner ändå till ridbanan och ta fram hinder så det är färdigt. Hoppas alla är glada nu när solen är framme verkligen jättekul, ni får inte klaga att det är för varmt nu tänkt va kallt det har vart.
Puss ha en bra dag nu!


hoppning imorgon

Imoron så har jag planerat att hoppa, så jag har fixat banan och skrapat och gjort den jättefin. Jag tänkte hoppa en bana på Lb nivå på 1m för jag ska ju tävla det på lördag.

ridpasset

Ridpasset!
Red ut largen rundan, han var kanon duktig och jätte sammarbetsvillig. Han jobbade hela tiden och var väldigt avspänd!

älskar bilden! älskar hästen!


kommentarer

KommentarTid 
© sarastille  (saramagdalena@live.se) om nytt:
Fin blogg :) allt bra?
IP: 90.224.71.25
16 April, 23:18  
mili om nytt:
fin blogg sötis:)
IP: 90.237.160.77


alltid lika roligt att få kommentarer, och ja allt är jättebra :)

nytt

Ny design men inte färdig, har den ändå då jag är trött på den andra. Den här är väldigt tråkig men ska försöka fixa allt!

en vän som aldrig sviker!

2005 i maj kom en ängel utan vingar ner till jorden och hans namn var Crannard Fushia, han hamnade då i Irland och sendan kom den fina ängeln till Sverige. Tillslut så hamnade han hoss en flicka som har letat och letat efter den rätta hästen, och den flickan var jag. Jag fick inte bara en häst utan en bästavän som jag kommer behålla hur länge som helst!


Diamantur

Idag så tvättade jag Diamantur åt mamma då hon ska tävla imorgon. Han blev verkligen skitfin, sen så släppte jag han på banan och han var cp så han fick springa ett tag och torka lite. Sen har jag filmat slutet men då var han trött så han gör inte så mycket men ändå kul kanske. Men filmen kommer in senare ikväll!

gammal bild

Dagens ridpass


Prövade två andra bett på han idag, först ett rakt gummibett. Det funkade men inte lika bra, och han trivdes nog inte så jättebra med det. Sen ett tredelat något annolunda en mitt, det funkade väldigt bra och det är PYTTELITE skarpare än vanliga tredelat. Så det tänkte jag ha när jag rider ut. Sen satt jag på hans vanliga och red länge och satt och jobbade jätte mycket dressyr. Satt och jobbade på mycket öppnor och så, sen så jobba jag mycket galopp halt galopp halt. Och han är jättefin i det och jag säger bara halt så stannar han, sen jobbade mjag mycket trav att han skulle jobba med bakbenen vilket gick bättre i slutet. Red mycket längningar så han skulle länga mycket på steget och sen komma tillbaka. Han var kanonfin i hela ridpasset och Gaah vilken ponny jag har. Satt på musik och bara njöt av min fina ponny.

annons bilden ;)

Min prins

Oj oj! hoppsan hur det kan gå dåligt med bloggen. Men igår red jag lektion för Lollo vilket gick KANON, hon tyckte även att han hade utvecklas ännu mer bara på en vecka och det är ju alltid kul att höra. Hon sa även att det synns att jag jobbar med det hon säger så hon var nog nöjd. Han gick iallafall jättebra hela tiden, i början tjaffsa han lite i galoppfattningarna och skulle bara vända och resa sig för det var jobbigt att bära upp sig. Men sen gick det hur bra som helst, och jag är totalt förälskad i min häst ! ååh kommer aldrig släppa han , eller kanske för hans skull när jag blir 18. Men nej den tanken kan jag inte tänka på och tur att det är många år kvar !
Idag så ska jag iallafall pröva ett nytt rakt gummibett och fall inte det går bra ska jag pröva ett annat jag hitta. Han funkar jättebra på bettet han har men vill variera lite då det sägs vara jättebra!


Dagen

Hej hej !
Ska verkigen ta tag i bloggen i helgen, men har alltid så jävla fullt upp. Men idag så blev det ingen ridning för att jag har varit hoss ostropat och fixat ryggen och då blir man jättetrött efter. Sist jag red efter var det hoppträning vilket inte slutad så bra, höll på somna på hästen och han drar åt ena hållet och jag och andra. Så jag föredrar att inte rida efter och han kan få vila facktiskt och imorgon är det lektion för Lollo. När jag kom hem så hoppar jag ur bilen och då så kommer Crannard skrikade och gick dit jag gick, min sötnos. Men sen tog jag han till ridbanan så lekte vi lite och jag hade äppelbitar med mig. Ni vet inlägget där jag skrev att han vägra att gå över mattan, jag pröva det idag igen. Han totalt vägra men sen när jag tar fram äpple framför då går han över direkt, haha han är inte rädd bara jävligt envis. Sen pröva jag igen utan äpple nej det gick inte, sen med då gick det så höll vi på ett tag. Sen fick han även springa och rulla sig lite som han verkligen älskar.

-.-

byter tyvär inte iddag då det inte blev bra


dagen

oj oj har haft fullt upp och inte ändrat headern som jag lova. Typiskt mig, men ja hoppas att ja hinner nu, men jag ska göra om den.

I
dag så red jag ut med mamma, det gick jättebra ibland och ibland stressa han bara upp sig. Men det är skönt att rida ut med mamma då han vågar då när han går efter Diamantur annars vänder han bara och drar hem. Men det är borta snart tror ja då han kan få sånna perioder. Men somsagt så är jag nöjd och vi red inte så länge, skritta och trava lite.

Sen det jag har gjort hela kvällen är att börja fixa tomten fin, jag och Amanda har letat jättemycket efter sommarjobb men inte riktigt hittat nått. Men då kom pappa med förslaget att vi kan jobba för han och kratta och måla och olja och massa saker. 60 kr i timmen får vi, och jag ska även sommarjobba i området och då tjänar man också 60kr/h. Så nu ska ja jobba på och få massa pengar och självklart lägga dom på saker till Crannard. HAHA lägger alltid pengarna på hästbiten men det är för att jag tkr de är så kul.

Puss/ A

Det värsta är att du inte bryr dig...

Det värsta är att du inte bryr dig...

gårdaens ridpass

Glömde att skriva igår men jag hade inte tid för ja fixa massa annat. Men iallafall så skulle jag inte rida så länge på banan, men jag hade tagit fram galoppbommar och en plastmatta att gå över. Och ja jag kom ens inte fem meter när den dära mattan, men galoppbommarna gick skitbra. Men sen kom jag i trav och drev allt jag hade emot mattan och han tänkte hoppa men tvärstannar. Höll på så antal gånger tills jag hoppade av, och jag och pappa försökte leda över han vilket inte gick så bra. Vi höll på hur länge som helst skulle gissa på 40-45min och man såg i hela ansiktutrycket att han vägra. Men TILLSLUT så gick han över och då tog vi in han. Jag har märkt att han är grymt envis och man ser det i hans ansikte när han inte vill.

Idag så ska jag rida ut fall det går, annars blir det väll banan. Sen fall inte mamma har hunnit rida Diamantur tänkte jag rida han och mjuka han. Mamma sa att han har blivit jättefin i formen nu när jag har ridit han, väldigt kul men jag får ju sitta med sporrar och samla ihop han.
Stavningen kanske inte är bra men det är för ja sitter i skolan och skriver lite snabbt bara.


Jag och Crannard i sollentuna! Min plutt!

Ny header, imorron!

byta header sen, slängde bara ihop något. Den får det bli sen , fixar imorron !

Ridpasset!Crannard Fushia!
Jag prövade som sagt hackemoret vilket gick sådär. Han lyssnade men han krävde jättemycket stöd av mig men han var duktig och jobbade på. Jag fösökte mjuka hans sidor vilket gick ganske bra. Sen så satt jag på vanliga bettet då jag tycker det var bättre och jag kan variera ibland, men att jag måste vänja mig. Han var jättemjuk och var jättefin i båda sidorna, jag övade mycket att han skulle mjukas upp ännu mer i sidorna vilket gick bra. Jag tränade även mycket galoppfattningar och jobbade på och han skötte sig jättebra. Sen så kunde jag inte låta bli att sadla av och rida barbacka och han var jättefin då med och lyssnade bra. Efter så skrittade jag av och gav han godis och borsta och släppte in han i hagen. Jag red Ca: 1h vilket jag hade tänkt att göra då jag ville träna på tips Lollo har gett mig.
Hur gullig får man vara, bilder tagen när jag kom hem ifrån skolan!


Diamantur
ungefär samma som igår bara att jag inte red ut....


något ni inte vet...är att jag ska tävla på rimbo v. 16, alltså om drygt två veckor. Jag har anmält mig till Lc och Lb då det inte funkade att anmäla ungponny till Ld och jag ville gärna tävla två klasser. Sen så vet jag att höjden inte spelar någon roll alls, han kan ju hoppa liksom. Fall jag känner att jag inte vill starta Lb när jag är där så stryker jag mig, svårare än så är det inte. Önska oss lycka till? !Gårdagen!

Crannard Fushia!
Jag började med att borsta och fixa han fin i en halv timme. Sen så gick jag en promenad på 1h och 10min, han var jätteglad och posetiv. Jag gick även snabbt ner till vattnet vilket var läskigt och han vågade inte gå ända fram, men det kommer. Sen så busade jag lite med han och han fick galoppera brevid mig och sparkade lite och busade, men han springer ALDRIG framför mig. Jag har tränat mycket att han ska gå bakom mig eller brevid mig men aldrig framför, och nu fattade han det och höll sig bakom. Sen så stannade jag och då tvärstannade han, han är sjukt sööt! Sen när jag kom tillbaka gav jag han godis och borstade och släppte ut han. Det var jättekul att gå med han för han är så glad, så jag skulle nästan kunnat gå hur långt som helst.

Dåliga mobilbilder, men det får räcka!
Diamantur!
Red han då mamma var trött och inte orkade så då tog jag han en stund. Samlade ihop han väldigt mycket och tränade traven mest, sen mjukna han och så. Jag behövde inte ha något i handen tillslut då han var hur lätt som helst och jobbade på. Men sen blev han trött så då tog jag ett varv i området, galopperade han på ett ställe och han blev jättepigg.


www.ponnymaja.blogg.se

klicka in på Majas hästblogg där skriver hon om sina två ponnysar!
www.ponnymaja.blogg.se

ÄR I SKOLAN

Nu sitter jag i skolan, och igår orkade jag inte lägga in om dagen. Men jag gör det idag istället om gårdagen. Idag tänkte jag nog iallafall pröva hackamore på han och se hur han är på det. Tänkte att det alltid är bra att variera!


ponnyakuten!

Nu har jag duschat och sitter och dricker te och äter kexchoklad. Ska snart sätta på ponnyakuten, (på datorn) alltid kul att kolla på. Jag kollar alltid när det nyaste avsnittet har kommit ut på nätet, älskar det. Sen senare ska jag berätta om dagen och så..

promenad dax

Nu så ska jag gå en lång promenad med Crannard, ska kanske ta med mig någon gammal dålig kamera. Men då blir de inge fina bilder, men ska försöka ändå. Sen så ska jag även anmäla mig till Rimbo tävlingen sen..

har jag dig har jag ALLT!


Tävlingsresultat sollentuna

Tävlingsdag
LD+5-  12 fel (tror ja haha)
Skrittade fram jättelänge och trodde jag hade jättelång tid på mig, men tydligen inte. Pappa kom ropades och sa att jag skulle direkt in på framhoppningen. När jag väl är där inne så blev han ett monster, var rädd för allt och stanna kassta sig reste sig. Det han var mest rädd för det var högtalaren, men det var bara att rida på och vara envis. När jag börjar hoppa fram så skärpte han sig ordenligt var jättefin på alla hinder och kom rätt, men problemet satt efter då han inte ville dit jag ville. När vi sedan kommer in på banan så kommer jag mot etta och en börja han vända när man skulle hoppa mot publiken och totalt vägrade. Men tillslut drev jag på han och han fick travhoppa det hindret. Sen vände han någon mer gång men vägra aldrig, och rev inte. Men vi slutade på 12fel, men är nöjd då han behöver rutin.

LC- felfritt
Red fram och skritta runt, sen gick jag in på framridningen och fyfan då var han jobbig. Drog i ena varvet, vägrade lyssna sparka skulle dra ut ifrån framridningen. Men tillslut började han lyssna och var lite mer koncitrerad på mig. Sen skulle jag in på framhoppningen och han vägra så pappa skulle leda in han och då börja han resa sig. Men sen gick det och där blev han bättre men var väll inte så avslappnad, men mot hinderna gick det jättebra och han lyssnade. När vi sen kom in på banan så säger dom varsegod och rid och jag fick inte fram han han skulle bara snurra. Men tillslut så drev jag fram han och släpte han och vilken gas han la in, första hindret gick jättebra och mot andra gud va snabbt det gick men känndes ändå som om vi kom rätt på hindret. Någon gång kom vi lite nära(tror de var 5an) och han fixade det galant och hoppa skitbra. Men vi kom iallafall felfritt och man märkte på han att han var stolt över sig vilket jag också är. Även fast det gick väldigt snabbt så har han blivit bättre på avståndsbedöma, vilket inte funka förut. Han var alltid behov av mig att jag skulle avståndsbedöma och rev fall han kom fel. Nu fixar han upp sitvationen vilket jag tycker är en jättebra utveckling.

Övrigt
Allt annat gick jättebra och han är en klippa att lasta och åka med och är hur lugn som helst. Jag är jättenöjd med dagen då det är våran första lokaltävlig och det gick ju ändå hyffsat bra. Men somsagt så behöver han få in en rutin så han vänjer sig så nu ska vi tävla, nästa är om två veckor i rimbo. Mellan klasserna gick jag även in och köpte schabrak + huva då jag ville att han inte skulle höra lika mycket och när det blåser så mycket och inte höra högtalaren lika bra då han var skiträdd för den. Han blev facktiskt mycket lugnare och bilder kommer på de. Det blev inga bilder eller film då jag glömde ladda batterit till videokameran och systemkameran är på lagning. Nu så ska jag få en till nolla sen så får jag tävla vanligt..

Tack Linnea för du ville hänga med, du är bäst!

lekton för Lollo i Torsdags

Bloggandet har inte vart på topp då det har varit strömavbrott och igår kom Linnea och idag har jag tävlat. Men ett inlägg om tävlingsdagen kommer snart, lovar.

Lektion Torsdag  för Lollo!
Det gick jättebra han var väldigt lungt, men spännde sig dock lite då det blåste så sjukt mycket. Man jag tränade mycket på att mjuka upp han, länga steglängden och galoppfattningarna. Det gick väldigt bra och jag fick ut mycket av lektionen, som vanligt då. Men nästa lektion för Lollo är på fredag, rooligt.

-du gör mig glad, alltid...

hoppning

Dagens ridpass
Som jag sa idag så hoppade jag lite. Kände bara på han och tog några skutt, och han varit skitfin idag så det behövdes inte hoppa så mycket. Tog några skutt i en bana på 5hinder på 80cm-1m och han var jättefin, speciellt på oxern som var 1m han bara flög. Men ville inte hoppa mer då han kom rätt varje gång och rusade ingenting, så det känndes som det räckte. Fyfan jag har typ en grym ponny asså!

<3


hoppning på schemat

Idag så hade jag tänkt att hoppa, hade egentligen tänkt att inte göra det i veckan. Men jag känner att det kan vara smart innan vi ska tävla!

Tips: använd rösten

Ett tips som jag tänkte dela med mig av
Att använda sig av rösten är jättebra enligt mig när man rider. Jag har släppt Crannard på ridbanan och han har fått trava, galopperat och varje gång jag sa halt så tog jag fram en godis och han stanna. Nu så kan han det jättebra så när jag rider så kan jag bara säga halt så stannar han direkt när han kan, spelar ingen roll vilken gångart han lyssnar lika bra i alla. Jag tycker att såna små saker är väldigt bra att lära då man har lättare sen i ridningen, man ska även beröma mycket när hästen gör rätt så det fattar att den gör det också. Jag tycker också man ska använda ljuder brr för att lungna hästen på bästa sätt utan att sitta och dra i munnen som vissa gör. Det är det värsta jag vet när man ser på tävlingar ryttare som sitter och drar extremt mycket i munnen på hästen, dom borde bli diskade. Det är facktiskt ett djur man håller på med...


Sollentuna i helgen

Som ni kanske inte vet så ska jag vara med på tävling i helgen i Sollentuna,Ld+5 och Lc. Hoppas nu att jag blir nolla och får tävla omhoppning nästa gång. Är det någon som har varit där och tävlat? är det bra,fint? Nu är början på våran tävlingsstart igång och nu så kör vi. Ska iallafall bli spänande att komma ut och jag tar troligen med mig Linnea!! Jag kan ju även påpeka att hon är  typ sjukt underbar och en av dom finaste vännerna man kan hitta, och det lovar jag!  


önska mig lycka till kanske? :)

Dagens ridpass

Dagens ridpass!
När jag tog in Crannard så var han skitig som bara den, så det var bara att börja borsta och fixa han fin igen. Jag kan ju säga såhär att jag längtar inte tills han blir ljusare... Jag red på banan och red fram och sen innan jag skulle fatta galopp hoppa jag av och tog upp ett ridspö. När jag har ett dressyrspö så blir han lite osäker så tänkte bara ha det som ett hjälpmedel i galoppfattningarna men inte förstöra något annat. Crannard har väldigt lätt för sig att springa lite in i galoppen, och nu nuddade jag han på rumpan i galoppfattningen. Shhit säger jag bara vilket humör han har, han blev skitsur och kickade rakt upp och sen drog iväg. Jag satt bara och garva för att han var jävligt söt, haha och mamma fattade ingenting. Men efter släppte jag spöt för att han inte trivs med det så varför ska jag ha det då liksom. Men efter det så tog han galoppfattningarna jättebra men kopplade inte riktigt av och bärde inte riktigt upp sig lika mycket. Så nu vet jag varför han är lite springig i galoppfattningarna, det är för att jag har börjat arbeta han på ett helt annat sätt och han orkar inte riktigt bära upp sig och så i galoppfattningen. För han går så JÄVLA bra i galoppen det är bara galoppfattningarna han kan vara lite springig. Sen mjukna jag upp han igen och fick han till den lugna ponnyn och då jobbade han bättre men tog inte galoppfattningarna lika bra. Det där håller vi på med för fullt att jobba upp, och det blir bättre och bättre. Ska även snacka med Lollo på Torsdag när jag ska rida lektion, om jag kan få något tips. Känns skitkul att träna för Lollo igen för det kanske inte var så jättelänge sen men det har blivit en jättestor skillnad. Sedan så hoppa jag av tog av sadeln och red några varv barbacka bara för att han ska bli helt trygg med det. HAHA i galoppen laddade han för att börja bocka men då bröt jag av men annard gick han sjukt bra i alla gångarter. Sen när jag hade travat och skrittat av så släppte jag han så han fick rulla sig lite,vilket han älskar.


Sedan så var det Diamanturs tur att få motion
Jag tränade han på banan åt mamma att han bara skulle hålla traven och inte bryta till grisepass. Det gick jättebra och han var posetiv,sen så fick han galoppera lite och busa och så. Efter det så blev jag sugen att hoppa upp och då hoppar jag upp utan någonting på han, och började trava. Hahah men det blev inte trav utan


Puss och kram skumbanan! <3


Min ängel som kom till jorden

Får jag välja nått som jag
verkligen behöver,då är det du
ända till livet
är över...


JAG HAR RIDIT BARBACKA NU PÅ MIN PONNY

Dagens ridpass
Jag började som vanligt 10min fram skrittning lång tygel 5min kort och flytta för skänkeln och så. Sen började jag trava och försökte få han att jobba på och bara få jobba lite snabbare. Sen så korta jag upp han och så och galopperade jag red mycket utan stigbyglar. Tränade mycket övergångar och mycket galopp-halt osv, och jag kan ju bara säga att jag har en drömponny. Sen skritta jag han några varv och så. Sen hoppa jag av och sadla av och fick iden att rida barbacka som jag aldrig har haft tanken på att göra. Men det gick skitbra han var lugn och fin och jobbade bra i alla gångarter. Shiit va han litar på mig nu, för några veckor sen kunde jag inte rida utan stigbyglar och nu sitter jag barbacka. Verkligen en sjukt underbar känsla när allt går så bra och allt går framåt.

( Juste i början när jag skulle fatta galopp så vägra han så då fick jag trycka till med ytter skänker och shit va han blev sur, helt plötsligt sparkar han rakt upp, sööt <3 )ängeln som landade på jorden, jag är nog lyckligaste människan som fick han!


Något jag inta har berättat...

Något jag inta har berättat...
är att Jessica prövade min häst för några dagar. Jag har absolut inte kunnat kassta upp vem som helst på Crannard då han bara har velat resa sig, men nu kändes han så fin. Jag hade ju ridit han innan ett tag och den senaste månaden har han ju gått som en klocka så varför inte pröva. Hon gick runt med han ett tag och lärde känna han, och sen hoppa upp. Han gick några steg men han har blivit sjukt duktig inga problem alls. Hon skrittade på han och han var lugn och fin och hon tyckte om hans skritt. Han kunnde dock inte stå helt stilla och koppla av utan ville göra saker hela tiden, men det är väldigt typiskt Crannard. Jessica var jättelugn och duktig med han och hon travade några varv också, och nu kan man verkligen korta han mycket och de sa hon också. Jättkul att se någon annan rida han och hon ställer inte så höga krav direkt hon känner mest på han i början och koncitrerade på att han ska lita på henne. Tycker det sättet är helt rätt då man inte kan hoppa upp på en okänd häst och kräva att den ska jobba på och att den bara ska kröka på nacken, hatar dom som tänker så. Visst fall man har lärt känna hästen då kan man begära att den ska JOBBA men inte bara kröka på nacken!

bild på hennes söta islandshäst! söta

Igår - Idag

Hej hej !
Igår så red jag på banan, utan stigbyglar. Det gick jättebra, jag tränade mycket övergångar och förvänd galopp, han var grym som vanligt. Sen så höll Jessica och Mamma på med Diamantur och då fick jag komplimang av Jessica att han har blivit så fin och fått mer muskler. Jag håller facktiskt med, det kan nog bero på att han har börjat arbeta ordentligt nu verkligen. Har inte så mycker mer att säga än att han är grym, och det var en familj med barn som ville klappa. Då skulle dom fota barnet och hästen och Crannard är så sjukt go och börjat gosa och nosar och så. Min prins! <3

Idag
Vila det är dåligt väder och han och jag tycker inte det då är så speciellt roligt. :/


älskar den här bilden han är så sööt!

ädel/krafftig

Nätt ponny / kraftigare ponny
Dom flesta brukar vilja ha ädla snygga ponnysar, nu tänkte jag berätta vad jag tycker.
Förut så de ända jag ville ha var en jätteädel ponny, men sen träffade jag Crannard. Crannard är absolut inte så jättekraftig men ändå mer åt de hållet. När jag träffade Crannard kände jag att lite kraftigare ponnysar kan vara lika känsliga osv. Jag tycker att lite mer kraftiga ponnysar kan va skit snygga och maffiga, bara om dom är snyggt byggda. Jag gillar lixom inte en krafig häst med jättestor mage och korta ben och jättelång, men de kanske vissa gör och det måste man respektera. Iallafall så tycker jag inte att man ska lyssna på alla andra vad man vill ha för ponny och hur den ska vara byggd. För fall man tycker den är rolig så kan ju inte utsidan spela sån stor roll. Alla har olika åsikter och det får man aceptera liksom.
Här har ni ganska bra exempel. Heidi = ädel         Crannard = lite krafftigare 
                       
                                          
Fall man ser dom här bilderna är det ju Heidi man fastnar för, men jag tycker ändå att Crannard är mycket roligare så utsidan får inte avgöra för mycket.
När jag tänkte min drömponny så tänkte jag ädel,känslig,pigg, kapacitet och älskar att hoppa. Crannard har allt utan att han är ädel men jag tycker om hans utseende och ibland tkr jag han är snyggare än Heidi facktisk. Han är min drömponny <3


Lek

Gårdagens ridpass lek
Igår så orkade inte jag rida då det inte var så fint väder och så. Men jag lekte lite med han istället på banan, och vi fick verkligen en bra kontakt med varandra. Han lyssnade då jag bara sa halt, när han springer i full galopp och sparkar och jag säger det då stannar han. Han sprang även efter mig coh lyssnade bra. Man såg att han var koncitrerad på mig hela tiden verkligen och han var grymt uppmärksam. Jag använder mig av godis som beröm hela tiden, jag tycker det ger bäst resultat. Jag vet att många inte gillar de men jag tycker det är bäst och man ser ju även att de är bra på ponnyakuten. Men efter han hade lekt lite med mig så fick han rulla sig två gånger, söötis!


roo gård

Roo gård i mitt hjärta!
Jag tävlar forttfarande för Roo gård vilket jag troligen kommer att göra ett tag till. Jag slutade rida där för jag kände att Crannard behövde mer hjälp och mer privatlektioner. Men jag kommer aldrig att kunna släppa Roo lixom, på något sätt så betyder det JÄTTEMYCKET för mig. Har sjukt många minnen där helt sjukt, alla är lika underbara. Saknar verkligen alla fina vänner som jag inte träffar lika ofta nu men jag ångrar verkligen inte mitt val. För mig så var valet stort men jag tvekade aldrig, känns som jag måste utveckla mig vidare utanför Roo. Men helt klart ångrar jag inget av min tid där, där fick jag somsagt mitt ridintresse, där tävlade jag första gången, där lärde jag känna massor vänner, där lärde jag mig allt jag kan idag, där var allt perfekt. Men även om jag någongång framöver byter klubb (vilket jag inte tror) , så kommer jag alltid åka till Roo och tävla , för där trivs jag verkligen...
snygg bild(host) nej men en gammal bild som jag bjuder på !


RSS 2.0